Ze leeft nog steeds en ze is vandaag zelfs jarig. Maar tot vandaag wist niemand zeker hoe oud Doris Day nu precies is. Zelf heeft ze decennialang volgheouden in 1924 te zijn geboren, wat zou betekenen dat ze vandaag 93 wordt. Maar ze blijkt al die tijd als een echte diva een paar jaartjes van haar leeftijd af te hebben gelogen.

In een onlangs opgedoken geboortreakte uit haar geboorteplaats Cincinnati wordt duidelijk dat ze in 1922 is geboren, wat betekent dat ze vandaag 95 wordt. 

Haar woordvoerder bevestigt nu dat de geboortedatum klopt en daarmee lijkt het erop dat Doris Day zich eindelijk neerlegt bij het feit dat ze niet een dagje maar twee jaar ouder is. De actrice en zangeres leidt al jaren een teruggetrokken bestaan in Californië. Het enige waar ze zich nog mee bezighoudt is haar stichting voor dierenwelzijn, de Doris Day Animal Foundation.

Speciaal voor haar verjaardag houdt de stichting een social media campagne: #DorisBirthdayWish. Fans worden gevraagd om foto’s van zichzelf met hun huisdier te sturen en een donatie te doen aan de stichting. “Ze geniet al het hele weekend van de foto’s en ze blijft ze ook morgen op haar verjaardag bekijken”, aldus haar woordvoerder.