De zoektocht naar het eeuwige leven is iets dat de mensheid al eeuwenlang bezig houdt. Wetenschappers zijn nu misschien weer een stapje dichter bij de waarheid. In een onderzoek naar de genetische eigenschappen van mensen die 100 jaar of ouder worden is een nieuwe ontdekking gedaan. Professor Stuart Kim van Stanford University ontdekte een nieuwe genetische eigenschap die van belang lijkt te zijn om 100 jaar of ouder te worden. 

Vier van die genetische eigenschappen, die de onderzochte 100-jarigen hielpen met oud worden, waren al bekend, schrijft Time Magazine. Zo leef je minder lang als je het gen hebt dat verantwoordelijk is voor Alzheimer of hartziektes, en leef je langer als je bloedgroep O hebt en een sterk immuunsysteem. De vijfde eigenschap die professor Kim heeft ontdekt heeft te maken met het genetisch gebied dat verantwoordelijk is voor hersenziektes als ALS. 

Volgens hem verandert dit het jarenlange beeld dat we hadden van oud worden. Lang werd gedacht dat er sprake zou zijn van speciale anti-verouderings genen, maar het lijkt er nu sterk op dat vooral het in bezit zijn van genen die voorkomen dat je ziek wordt, de belangrijkste rol spelen, zegt Kim.