Een moordende politiemacht, die ook nog eens gebruik maakt van doodseskaders. Het lijkt op de situatie in Midden-Amerika in de jaren 70 en 80 maar het is de huidige realiteit op de Filipijnen.

Sinds het aantreden van president Rodrigo Duterte in juni van dit jaar, zijn er 4650 mensen gedood. Dealers en gebruikers, niemand is veilig voor de politie en de doodseskaders die worden ingezet voor operatie 'Dubbele Loop'. Een keiharde campagne om handel en gebruik van drugs uit te roeien in het land.

Onder immuniteit van de president is de politie gemachtigd direct dodelijk geweld gebruiken. De angst is zo groot dat drugsdealers en gebruikers zichzelf massaal melden in de gevangenis. Daar zijn ze veiliger dan op straat.

Ondertussen vallen er honderden onschuldige slachtoffers en nemen de bewijzen toe dat hoge politiefunctionarissen zelf betrokken zijn bij de drugshandel. Ze maken gebruik van doodseskaders om op die manier de concurrentie uit te weg te ruimen, zo vertelt het echtpaar dat samen een doodseskader runt.