De doorstart van warenhuisketen V&D is mislukt.

De overnamegesprekken met Cool Investments van winkelondernemer Roland Kahn zijn afgebroken. De keten telde 8000 medewerkers en die staan nu op straat.

Vorige week werd duidelijk dat Kahn verder wilde met ongeveer 45 warenhuizen. Hij moest daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moest worden afgerond.

Het Canadese winkelconcern Hudson's Bay (HBC) probeert ook al enige tijd deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is echter alleen geïnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D. HBC was dan ook niet in gesprek met de curatoren van het warenhuisbedrijf.

V&D werd op de laatste dag van 2015 failliet verklaard, nadat het bedrijf al jaren met financiële problemen had geworsteld.

Alleen de externe vestigingen van La Place krijgen een nieuw bestaan, die zijn eerder overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo. Een ‘zeer beperkte groep V&D-medewerkers' zal de komende weken onder leiding van de curatoren de boedel van het warenhuisbedrijf afwikkelen.

Wat is er de afgelopen jaren gebeurd? Lees hier een overzicht.

Gisteren bleek al dat de winkels voorlopig dicht zouden blijven. Kijk hier die reportage: