Bij een aanslag in de Tunesische badplaats Sousse zijn minstens 27 doden gevallen. Dat meldt de Arabische nieuwszender Al-Jazeera op gezag van het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken

Twee schutters zouden het vuur hebben geopend op toeristen. Een van de schutters is door veiligheidspersoneel gedood.

De aanval vond naar verluidt plaats in de wijk El Kantaoui. Sousse is een bekende badplaats, waar ook veel Nederlanders verblijven.

De twee schutters kwamen per rubberboot naar het strand. Volgens ooggetuigen hadden de twee daders hun kalasjnikovs in ingeklapte parasols verborgen. De twee kwamen aan land op het strand van hotel Impérial Marhaba.

De autoriteiten hebben het strand en de omgeving van het getroffen hotel hermetisch afgesloten. Een enorm aantal veiligheidsmensen is uitgezwermd over de omgeving. Er zou nog altijd worden gezocht naar een van de twee schutters. De andere dader is doodgeschoten door veiligheidspersoneel.

In Koeweit is een aanslag gepleegd op een sjiitische moskee; daarbij vielen 25 doden en ruim 200 gewonden. Die aanslag is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Vanochtend werd het Franse Saint-Quentin-Fallavier, in de buurt van Grenoble en Lyon, een terroristische aanslag gepleegd in een gasfabriek. Daarbij viel een dode, die werd onthoofd.

In EenVandaag arabist Jan Jaap de Ruiter.