Verdwijnt het of verdwijnt het niet? Dat is de vraag die centraal staat als de Kamer voor de derde keer in korte tijd debatteert over de dividendbelasting. Die moet worden afgeschaft, want anders dreigen grote bedrijven Nederland te verlaten, zo luidt de redenatie van premier Mark Rutte. Hij mag vandaag nogmaals uitleggen aan de Kamer waarom die redenatie al dan niet hout snijdt. 

De eerste twee keer was de Kamer niet tevreden over de argumentatie en een derde keer zullen er waarschijnlijk niet ineens nieuwe argumenten op tafel komen liggen. Maar de uitkomst van het debat lijkt ook al vast te staan: Rutte zal niet zomaar de dividendbelasting in stand willen laten. Aan de andere kant, de afschaffing zou pas over een paar jaar worden doorgevoerd. Gaat dat ook daadwerkelijk gebeuren? Willem Vermeend, oud-staatssecretaris van Financiën vraagt het zich af.

Hoe kijken de topmannen van de grote bedrijven naar dit debat? Zitten ze te lachen in hun vuistje of ergeren ze zich rot aan het beeld dat wordt geschetst van ‘het bedrijfsleven’ in Den Haag? Politiek commentator Kees Boonman praat ons erover bij.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.