De hashtag bestaat deze week precies tien jaar, en daar is al veel over voorbij gekomen. Zoals bijvoorbeeld het feit dat het hashtag-symbool (het hekje: #) dagelijks meer dan 125 miljoen keer wordt gebruikt op Twitter. Het voordeel van de hashtag op Twitter is dat je hem aan kunt klikken en in één oogopslag alle andere tweets met daarin dezelfde hashtag kunt zien. Er wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door bedrijven, maar dat is in tien jaar wel eens mis gegaan. Want het probleem met hashtags is dat je geen spaties mag gebruiken. Alle woorden moeten dus aan elkaar worden geplaatst, en dat kan voor verwarring zorgen.   

De website Indy100 zette een aantal blunders op een rij. Dit zijn wat ons betreft toch welde drie beste (of slechtste, het is maar hoe je het bekijkt):

#nowthatcherisdead

En in April 2013 werd bij de dood van Margaret Thatcher de hashtag #nowthatcherisdead gebruikt. Maar veel mensen lazen dat Cher was overleden en posten hun condoleances.

#RIMjobs

Dat heeft niks met het likken van iemands achterwerk te maken maar werd in 2012 gebruikt om personeel te werven door het bedrijf achter Blackberry: Research in Motion, jawel, afgekort RIM.

#susanalbumparty

Het leek het PR team van Susan Boyle in 2012 wel leuk om de release van haar eerste album te vergezellen van een hashtag. Dat werd #susanalbumparty. Maar velen lazen wat anders.