Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat Lady Di omkwam bij een auto-ongeluk. Eén van de Franse brandweermannen die na het ongeluk ter plaatse was om hulp te verlenen, geeft nu voor het eerst een interview in de media. Dit interviews is verschenen in de Evening Standard.

Xavier Gourmelon zegt dat Diana nog leefde toen hij bij het autowrak aankwam. Ze lag achter op de vloer van de Mercedes. Er was op een wond aan haar schouder na lichamelijk niets aan haar te zien, althans geen grote zichtbare verwondingen. Hij haalde haar uit de auto, hield haar hand vast en stelde haar gerust totdat de ambulance kwam. In eerste instantie had de brandweerman niet door dat het om Diana ging. Haar laatste woorden voordat ze het bewustzijn verloor waren volgens hem: "My God, what’s happened?"

Vervolgens werd de prinses in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Gourmelon was ervan overtuigd dat ze het zou overleven. Groot was dan ook zijn schrik toen hij de volgende dag in de media vernam dat toch was overleden.

In 2007 had de brandweerman zijn verhaal al eens aan een onderzoekscommissie verteld, en nu is dit dus zijn eerste publiekelijke interview. Gourmelon voelde dat het nu kon, omdat hij met pensioen.