Voor de één kan het niet snel genoeg voorbij zijn, voor de ander kan het juist niet lang genoeg duren: seks. Maar wat is normaal? Hoe lang zou een gemiddelde slaapkamersessie eigenlijk moeten duren? Een nieuw onderzoek onder bijna 4000 mensen van diverse leeftijd uit zes landen geeft eindelijk inzicht.

Op de vraag ‘hoe lang zou je seks willen laten duren’ antwoorden vrouwen 25 minuten en 51 seconden. Mannen zijn er iets eerder klaar mee, zij vinden 25 minuten en 43 seconden lang zat. Nou, 8 seconden verschil, dat klinkt niet als onoverkomelijk, maar de werkelijkheid ligt echter anders. 

\Want de wens staat in schril contrast met hoe lang een gemiddelde sessie daadwerkelijk duurt. Het blijkt dat de gemiddelde man in welk land dan ook bij lange na niet aan die 25 minuten en 43 seconden komt. De algemene trend is dat er vanaf een jonge leeftijd een stijgende lijn is in de tijdsduur, maar dat die daarna weer inzakt. In de VS hebben mensen het grootste uithoudingsvermogen, terwijl in Groot-Britannië mensen er het snelst klaar mee zijn. Het onderzoek was te lezen in de New York Post.