Je hebt de Top 2000, maar je hebt nu ook de Top 150 van de Tweede Kamer, waarmee een nieuwe traditie is geboren. De keus van de Kamerleden is ronduit verrassend.

In het kader van 'politici zijn net mensen' bedachten Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Zohair el Yassini (VVD) een ludieke actie. Niet de bekende Top 2000, maar de Top 150 van Tweede Kamerleden. Naar welke muziek luisteren politici nu?

Parlementariërs Maurits von Martels (CDA) en Zohair el Yassini (VVD) vertellen bij EenVandaag, in het Politiek Café over de lijst der lijsten.

Geen Bohemian Rhapsody

Alle Kamerleden stelden een top 5 met hun favoriete muziek samen. Daarin moest minimaal één Nederlandstalig nummer zitten. En dat leverde een bijzondere top 10 op, met voor de verandering eens niet Bohemian Rhapsody van Queen op nummer één, maar This is What it Feels Like, van Armin van Buuren.

De top 10:

  1. Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie - This Is What It Feels Like
  2. AC/DC - Thunderstruck
  3. Guns 'n Roses - November Rain
  4. Kings College, Cambridge - Messiah' van Händel
  5. Pink Floyd - Wish You Were Here
  6. Bløf - Zeeuwse Kust
  7. Aerosmith - Dream On
  8. Amy Winehouse - Rehab
  9. Skik - Op Fietse
  10. Metallica - One

Overigens had parlementariër Von Martels een heel andere voorkeur. Zijn favoriete nummer is Bedshaped van de Engelse band Keane. Dit nummer eindigde uiteindelijk op 91 in de top 150.

Ook Kamerlid El Yassini zag liever andere nummers in de top tien. Zijn nummer 1 is Fortunate Son van de Amerikaanse rockband Creedence Clearwater Revival. Dit nummer schopte het tot plaats 50.

Lees ook

Het is nu nog zoeken naar een radiozender die de lijst in de toekomst uit zou willen zenden. De hele lijst staat inmiddels op Spotify.

Henk Krol weet in ieder geval zeker wat zijn favoriete nummer is.