Mogen de beelden van de moord op een TV-crew wel of niet uitgezonden worden? Die vraag houdt de VS bezig. Er is een flinke discussie gaande in hoeverre het terecht is dat andere media deze beelden (en vooral de beelden die de dader zelf maakte) na de live uitzending steeds opnieuw uitzenden.

En half Amerika valt over de voorpagina van The Sun en The New York Daily News. Beide kranten laten foto’s zien uit het filmpje dat de dader maakte van het moment dat hij zijn pistool op de interviewster Alison Parker richt en een schot lost.

De vader van de vermoorde journaliste kan de beelden niet zien, laat hij Amerikaanse media weten. Hij spreekt zich krachtig uit tegen wapenbezit in de VS.

En journalisten twitteren wereldwijd solidariteit met de doodgeschoten cameraman en reporter ovv #WeStandWithWDBJ.

Cameraman met segway rijdt wereldkampioen Bolt omver

Sprinter Usain Bolt won de 200 meter sprint vanmiddag met overmacht. Maar tijdens het vieren van zijn overwinning gebeurt dit:

Jongen is blij dat hij grote broer wordt

Een filmpje van een moeder die haar zoontje vertelt dat ze zwanger is gaat viral. De jongen, Ethan, zit achterin de auto als z’n moeder (Sarah Bromby) hem een envelop geeft met daarin 2 foto’s van een echo. Het jongetje kan het bijna niet geloven dat hij een grote broer gaat worden. Zijn reactie is zo schattig, dat het filmpje dat moeder Sarah op Facebook zette, al bijna een miljoen keer op Facebook gedeeld is.

Als je bij Walmart werkt moet je elke ochtend dit doen:

Een video van een ochtendritueel bij de Amerikaanse supermarkt Walmart wordt veel gedeeld. De supermarktketen ligt de laatste tijd onder vuur in Amerika vanwege de slechte werkomstandigheden voor het personeel.

Een lokale bedrijfsleider probeert echter de moed erin te houden met een heel bijzondere peptalk iedere ochtend. Zijn personeel lijkt echter iets minder enthousiast te zijn, te horen aan de manier waarop ze meezingen.

Burger King en McDonalds ruzieën over wereldvrede

Het had zo mooi kunnen zijn. Burger King vroeg in een paginagrote advertentie in diverse kranten en op internet aartsrivaal McDonald’s om op 21 september samen een McWhopper te verkopen (kruising tussen een Whopper en een Big Mac) om op die manier stil te staan bij de ‘Internationale dag van de Vrede’.

McDonalds liet echter vandaag via een ietwat zuur Facebookbericht weten hier absoluut niet op te zitten wachten. De CEO van McDonalds noemt het een ‘te klein gebaar’ en gaat verder: ‘Laten we eerlijk zijn: onze vriendschappelijke competitie is veel minder erg dan de oorlogen die zo veel mensen doen lijden.’

Geen McWhopper dus. En al helemaal geen samenwerking tussen deze twee hamburgergiganten.