Voor Stint-directeur Edwin Renzen komt de beslissing van de minister om de elektrische bolderkar uit voorzorg van de weg te halen als een grote verrassing. Hij was nog in gesprek met de Inspectie en het onderzoek loopt nog. "Dat de Stint nu van de weg wordt gehaald betekent waarschijnlijk het einde voor mijn bedrijf." 

De minister heeft haar besluit genomen op basis van nieuwe informatie die wijzen naar potentiële veiligheidsrisico's bij het gebruik van de Stint. De elektrische bolderkar is  vanaf 2 oktober 00.00 uur niet meer toegestaan op de openbare weg.

'Dit gaat te snel'

Omdat het onderzoek van de Inspectie naar de veiligheid nog loopt komt dit besluit als een grote verrasing voor Renzen. "Dit gaat te snel. Dit klopt voor mijn gevoel niet. We hadden ook vanochtend door kunnen praten met experts erbij. Dat hebben we ook aangeboden maar daar werd niet naar geluisterd. Het is zoals het is."

Volgens de ILT zit het defect van het ongeluk in Oss in de gashendel van de Stint. De Inspectie heeft tegen de fabrikant van de Stint gezegd dat als je te hard aan de hendel trekt de Stint op hol kan slaan. Ook zou de Stint niet veilig zijn bij een breuk in de kabel. "Dat klopt niet. Wij willen bewijzen dat dat niet klopt", reageert Stint-directeur Renzen. Het bedrijf wil en kan nog van alles doen om aan te tonen dat de Stint wel degelijk veilig is maar de minister neemt het zekere voor het onzekere en haalt te Stints per direct van de weg.

KIJK & LEES VERDER:

Per 2 oktober mag de Stint niet meer deelnemen aan het verkeer.

De Stint als vervoersmiddel

In 2011 werd de Stint toegalaten op de openbare weg. Voor die tijd werden veel kinderen met taxibusjes naar de kinderopvang gebracht. De Stint was een uitkomst omdat deze busjes zorgde voor onveilige situaties rond scholen. De Stint werd dan ook meteen een succes. Er reden er meer dan 3500 rond toen het misging op de spoorwegovergang in Oss.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.