De dierentuin van Cincinnati heeft zijn twitteraccount verwijderd. Aanleiding is het feit dat de gorilla Harambe een internethit is geworden. 

De gorilla werd vorige maand doodgeschoten toen het een een 3-jarige peuter die over de omheining was gevallen met zich meesleepte. Sommige mensen vonden het onterecht dat de gorilla was afgemaakt omdat het dier de peuter alleen maar had willen redden en beschermen. 

De laatste weken werd Harambe een echte internethit. Zo werden er online petities gestart (alleen op change.org al 284!) om het gezicht van de aap op Mount Rushmore te krijgen, of om zijn beeltenis op het 1 dollarbiljet te krijgen en zelfs om de stadsnaam Cincinnati te hernoemen naar hem.

Op zich allemaal best grappig, ware het niet dat het twitteraccount van de dierentuin bij vele van die grappen telkens werd genoemd. En dus kreeg de dierentuin honderden grappige berichten waar ze niet op zaten te wachten. 

Een wanhopige directeur riep enkele dagen geleden op om daarmee te stoppen en dat had hij beter niet kunnen doen, want naar aanleiding van die oproep kreeg de dierentuin alleen nog maar meer reacties. Ze hebben daarom nu hun twitteraccount maar verwijderd.