Als je katten hebt, moet je even opletten. Want de Dierenambulance roept op Facebook mensen op hun katten de komende weken’s avonds en ’s nachts binnen te houden. Door het voorjaar ‘slaan de hoofdjes op hol’, schrijven ze. Daardoor kunnen ze zonder op te letten zomaar de straat over steken en doodgereden worden.

In twee dagen tijd moest de dierenambulance in de Ronde Venen en Amstelland deze week vijf overleden katten van het asfalt halen” Katten zitten achter elkaar aan, kijken niet uit en steken zo de weg over”, schrijft de dierenambulance op Facebook.

Als je je kat liever niet binnenhoudt dan is er nog een andere, iets drastischere oplossing: het helpt namelijk ook om katten te castreren of te steriliseren. Maar dan nog kunnen ze beter ’s nachts en ’s avonds binnen worden gehouden. De meeste katten worden namelijk in de nacht en in de ochtendspits aangereden. Als het noodlot dan toch toeslaat, dan is het handig dat je kat gechipt is. “Dan kunnen we jou direct bellen”, schrijft de hulpdienst.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.