De broers Admilson en Marcos R. uit Hoogeveen hebben vandaag dertig jaar cel gekregen voor de zogenoemde roofmoorden in Drenthe. Admilson kreeg ook nog tbs opgelegd. 

Admilson schoot volgens de rechters in november 2012 de 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo dood en ruim een halfjaar later wurgden beiden het echtpaar Jan en Greet Veenendaal (beiden 77) uit Exloo.

De drie slachtoffers zijn 'op nietsontziende wijze om het leven gebracht´, stelde de aanklager eerder. 'De broers hebben moedwillig en koelbloedig gehandeld. Ze hebben onherstelbaar leed aangebracht met financieel gewin als motief.' Daarom eiste het Openbaar Ministerie tijdens de behandeling van de zaak voor beide broers levenslang. Dertig jaar is de hoogste tijdelijke straf.

De twee broers, die van Braziliaanse komaf zijn werden in maart 2014 aangehouden op verdenking van de moorden. Dit nadat er een tip binnenkwam na een uitzending van het programma Opsporing Verzocht. Admilson is een oud-militair en diende tweemaal in Afghanistan.