Deze week stond DENK volop in de aandacht nadat tv-ster Sylvana Simons bekend maakte zich aan te sluiten bij de politieke partij. Na de eerste golf van verbazing rest nu de vraag: is allochtoon Nederland toe aan een eigen partij?

In de commentaren van de afgelopen dagen gaat het veel over de populistische aanpak van DENK. Er is geen uitgebreid partijprogramma, de partij hamert vooral op dingen die leven in de onderbuik van de kiezer en haalt nu dus ook een BN-er binnen. De vergelijking met de PVV wordt ook gemaakt. Lijkt de aanpak van DENK hier inderdaad op? En is de doelgroep van DENK toe aan een partij? Als je de reacties op straat van allochtone kiezer hoort, is dat het geval. Verslaggever Liesbeth Witteman vroeg hoe er gedacht wordt over DENK en de aanpak van de partij. We spreken er ook over met publicist Chris Aalberts. Hij schreef een boek over de drijfveren van de PVV-stemmer.

-Lezen: Gaat DENK scoren? We weten het nog niet

En wat betekent de komst van de partij voor de gevestigde politieke partijen. Gaat DENK allochtone kiezers van hen afsnoepen? In Radio EenVandaag een gesprek met Hamit Karakus, voormalig PvdA-wethouder in Rotterdam van Turkse komaf. 

Kijk hieronder eerdere uitzendingen over DENK terug:

DENK afwezig bij debat over Ebru Umar

Farid Azarkan gaat de politiek in 

De Zomer-BBQ: Kuzu en Oztürk