In de Tweede Kamer wordt vandaag gedebatteerd over het “land-arrest” van columniste Ebru Umar. Maar het debat gaat niet alleen over haar: bijna alle partijen willen premier Rutte en minister Koenders aan de tand voelen over de Turkije-deal en over het optreden van de Turkse president Erdogan.

Is die afspraak met Turkije wel een verstandige deal? En wordt het niet tijd dat Nederland en de EU zich uitspreken tegen het gedrag van de Turkse president, die journalisten en politieke tegenstanders laat arresteren? Een uitgelezen debat voor de partij DENK, van de twee afgespitste PvdA'ers Kuzu en Öztürk. 

De partij maakte vandaag bekend dat columniste en presentatrice Sylvana Simons zich aansluit bij hen. De aankondiging wordt gedaan met een filmpje op Facebook. Maar tot ieders verbazing zijn de Nederlandse Kamerleden met een Turks paspoort afwezig bij het belangrijke debat van vandaag. In EenVandaag reacties van onder meer Kamerleden Joël Voordewind (ChristenUnie), Han ten Broeke (VVD), Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Keklik Yücel (PvdA).