De haven van Rotterdam dreigt te duur en daardoor onaantrekkelijk te worden. Gevolg: bedrijven trekken weg naar concurrerende havens als Hamburg en Antwerpen. Daarvoor waarschuwt Deltalinqs, een verzameling bedrijven en ondernemers die in de Maasstad actief zijn.

Deltalinqs pleit voor een nieuw plan om dit probleem het hoofd te bieden. In dat toekomstplan moeten onder meer betere (spoor)verbindingen komen. Op dit moment is de brug over het Calandkanaal een obstakel. Door de verbinding met de Betuweroute te verbeteren, worden gebieden als de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Saarland beter bereikt.

In Duitsland en België dragen onderwerp minder geld af aan de overheid, wat die havens een goedkoper alternatief maakt.  Voor de komende tien jaar is het cruciaal een goed vestigingsklimaat te hebben', zegt Bas Janssen van Deltalinqs vandaag in het Financieel Dagblad.

In EenVandaag onder meer het commentaar van Deltalinqs. Daarnaast Pex Langenberg, hij is wethouder Haven, Duurzaamheid, Mobiliteit en Organisatie van de gemeente Rotterdam.