Vandaag barbecuet EenVandaag met Arjen Lubach. Zijn talkshow Zondag met Lubach, waarin hij met humor de actualiteit bespreekt, werd afgelopen jaar een groot succes. En binnenkort wordt de komiek, theatermaker en schrijver misschien wel uitgeroepen tot Farao der Nederlanden.  

Zijn burgerinitiatief om Farao der Nederlanden te worden, waarmee hij de kijker wil laten nadenken over de rol en het nut van onze monarchie, is inmiddels ondertekend door meer dan 50.000 mensen. Hierdoor moet de Tweede Kamer het nu serieus bespreken. Daarnaast wist hij een abstract en onderbelicht onderwerp als het transatlantisch handelsverdrag TTIP met zijn ‘chloorkippetje’ tot een populair gespreksonderwerp te maken.

We verleiden Lubach met een barbecue, met worst, paprika en (chloor?)kip, in een poging wat wijzer te worden over hem en over de kracht van humor.

Deze zomer gaat EenVandaag op bezoek bij mensen die een bewogen jaar achter de rug hebben. Onze verslaggevers gaan op pad met een zak kolen, proviand en stof voor een goed gesprek: de EenVandaag Zomer BBQ.

Wiki TTIP

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.