Spoorinfrastructuurbeheerder ProRail voert dit jaar diverse proeven uit met de zelfrijdende trein. Dit wordt de eerste keer dat er in Nederland dat er een trein rijdt zonder machinist. Chris Verstegen, chef innovatie van ProRail, houdt zich bezig met de automatisering van deze treinen. 

Volgens Chris Verstegen krijgt een zelfrijdende trein automatisch commando’s door van een centraal besturingscentrum.  De machinist is hierdoor niet langer verantwoordelijk voor alle handelingen in de trein. "Je kan zo’n zelfrijdende trein vergelijken met een automatische piloot in het vliegtuig.  De machinist blijft voor de komende tijd aanwezig en houdt altijd een oogje in het zeil. Ingrijpen kan dus op elk moment."

Zelfrijdende treinen hebben veel voordelen, vertelt Chris Verstegen: "Door deze treinen kan het spoor veel beter worden benut. Er kunnen meer treinen rijden die elkaar dichter op elkaar kunnen opvolgen, en dat levert voor ons ook overzicht op. Met deze treinen kunnen wij veel duurzamer werken. We besparen energie door gelijkmatiger te gaan rijden. Dat betekent minder remmen en optrekken.’"

In De Wereld van Morgen belicht Radio EenVandaag elke dag een innovatie die impact zal hebben op ons dagelijks leven.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.