EenVandaag is deze week te gast bij het Wereldkerstcircus, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. Met producent Henk van der Meyden, de stuwende kracht achter dit meest bekroonde circus van Europa, volgen we de voorbereidingen en repetities in Theater Carré in Amsterdam. Zo vlak voor de galavoorstelling lopen de spanningen hoog op in de circuspiste.

Grote namen uit de internationale circuswereld werken mee, zoals de clown Fumagalli, 's werelds snelste illusionist Hans Klok, het beste springplanknummer ter wereld Kovgar uit Moskou, Fietsacrobaten uit China en een vliegende trapeze act uit Korea.

Henk van der Meyden werkte vanaf 1958 bij De Telegraaf waar hij al snel de verantwoordelijkheid kreeg voor een eigen showbizzpagina onder de titel Privé. Hij was daarmee jarenlang de enige roddeljournalist van Nederland. Daarnaast was hij al vroeg actief als theaterproducent. In de loop van de jaren zeventig zette Van der Meyden het Privé-concept op diverse gebieden in. Op het Amsterdamse Leidseplein werd Club Privé opgericht, er verscheen een weekblad Privé en voor de TROS maakte hij het televisieprogramma TV Privé.

Met echtgenote Monica Strotmann richtte hij Stardust Theatre B.V. op dat uitgroeide tot een van de grootste theaterbureaus van Nederland en ondermeer verantwoordelijk is voor het jaarlijkse Wereldkerstcircus.