Utrecht kleurt geel tijdens de Grand Depart van de Tour de France. De domstad is vandaag voor even wielerhoofdstad van de wereld, met burgemeester Jan van Zanen als gastheer van het evenement.

De Tourstart vormt het ultieme hoogtepunt van het Tourcircus dat Utrecht deze week in zijn greep houdt. Naar de komst van de Ronde van Frankrijk is lang toegewerkt en voor burgemeester Van Zanen is het dan ook een spannende dag. Nog maar anderhalf jaar is hij burgemeester van Utrecht en gelijk valt hij met zijn neus in de boter. 

Vanavond in EenVandaag een portret van de burgemeester, in een week waarin de Tourkoorts hoog oploopt. Waarin de politiebonden stakingen aankondigen, de voorspelde hittegolf voor enorme uitdagingen zorgt en de burgemeester binnen de hectiek van de Tour-start, vooral zijn hoofd koel moet houden.

EenVandaag volgt de burgemeester deze week exclusief en neemt een kijkje achter de schermen van de organisatie van dit enorme spektakel. We volgen Van Zanen tijdens een reeks van activiteiten waaronder ontmoetingen met tal van hoogwaardigheidsbekleders, de inspectie van het parcours, de ploegenpresentatie en de officiële start van de Tour. Ook zien we hoe hij, in deze drukke week, een moment voor zichzelf weet te vinden om zijn baantjes in een zwembad te trekken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.