Het is de stad van de verloren kinderen: Melilla, een kleine Spaanse enclave in het noorden van Marokko. Hier proberen honderden kinderen iedere nacht weer illegaal een plaatsje te bemachtigen aan boord van een veerboot naar de overkant van de Middellandse Zee. Naar het beloofde land, Spanje, op het beloofde continent, Europa.

Maar de politie in de haven en de douane rondom het stadje maken het de kinderen bepaald niet gemakkelijk. De kinderen proberen zich te verstoppen in vrachtwagens die aan boord gaan of ze klimmen met lange touwen tegen de klaarliggende schepen omhoog. In de meeste gevallen worden ze toch gesnapt.

Op zoek naar een beter leven in Europa

In EenVandaag een portret van het stadje, de kinderen en de mensen die hun helpen met voedsel. In totaal lopen er tussen de vijf- en zeshonderd kinderen rond, in de steek gelaten door hun ouders of zelf weggelopen van huis. Op zoek naar een beter leven in Europa. Ze hebben nauwelijks te eten en de pogingen om aan boord van een vrachtwagen of schip te komen, zijn soms levensgevaarlijk. Vorig jaar stierven vier kinderen.