Het reces van de Tweede Kamer is nu écht voorbij en het politieke seizoen geopend. En voor kabinet en Kamer lijkt er weer een roerige periode aan te breken.

In het afgelopen jaar dreigde het kabinet tot twee keer toe te vallen: na het wegstemmen van de Zorgwet van minister Schippers in de Eerste Kamer, en toen VVD en PvdA hevig van mening verschilden over de bed-bad-brood-opvang voor illegalen. Rutte-II wist beide keren de klippen te omzeilen, maar er doemen nu opnieuw grote problemen op voor de coalitie.

Over een reeks van onderwerpen (migratie, zorg, energie) verschillen coalitiepartners VVD en PvdA namelijk dusdanig van mening, dat een kabinetscrisis altijd op de loer ligt.

Wat zijn het komend jaar de mogelijke valkuilen voor het kabinet Rutte-Asscher? Die vraag beantwoorden we in onze uitzending met Emile Roemer en Sybrand Buma van oppositiepartijen SP en CDA.

Daarin ook een reactie van Halbe Zijlstra (VVD) en Diederik Samsom (PvdA), namens de regeringscoalitie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.