Waar nog maar een paar jaar geleden toppers als Sven Kramer en Ireen Wüst amper te bewegen waren om aan de slag te gaan met Social Media, maken ze er nu gretig gebruik van. Koen Verweij in bad, een filmpje van Ireen Wüst die gapend uit bed rolt, Marianne Timmer die kiekjes van het ontbijt van Team Liga stuurt, gevolgd door een foto van trainer Gianni Romme op de massagetafel. Dankzij Social Media krijgen de fans een inkijk in de wereld van topsporters zoals nog nooit eerder is vertoond. 

Het is een trend: sporters die buitengewoon huiverig zijn als journalisten willen weten wat er achter de schermen gebeurt, geven zich nu soms zelfs letterlijk bloot op Twitter en Facebook. Ze hebben zelf de weg naar het grote publiek ontdekt en kunnen een op een zenden naar hun achterban. En dat doen ze met verve.

Voor TVM-communicatiemanager Jaap Stalenburg komt het niet als een verrassing. Hij voorzag deze trend al jaren geleden en drong er bij de TVM'ers op aan vooral aan de slag te gaan met Social Media, niet in het minst omdat het ook commercieel interessant is. Zo heeft Ireen Wüst al een deal met Samsung en gebruikt Sven Kramer Twitter, Facebook en YouTube onder meer om reclame te maken voor Proctor & Gamble.