De Republikeinse conventie in Tampa is nu echt losgebarsten. Belangrijkste thema is de economie en president Obama's fouten en blunders in zijn hervormingen. Verder prijzen en lauweren de sprekers Mitt Romney uiteraard. De republikeinse presidentskandidaat is nog niet echt doorgedrongen tot de harten van de Amerikaan en sprekers zullen hun best doen om hem een menselijker gezicht te geven.

Ann Romney, Mitt Romney's echtgenote stal vannacht de show. In vlammend rood gekleed vertelde ze openhartig over haar man Mitt, haar ziektes, huwelijksproblemen en haar pittige gezinsleven. Hiermee hoopt ze de vrouwelijke kiezers voor zich te winnen, iets wat Mitt Romney zelf nog niet gelukt is.

Chris Christie, gouverneur van New Jersey was de heftigste spreker gisteren. Hij is een rijzende ster in de Republikeinse partij en stond zelfs even op de rol als presidents kandidaat. Maar hij trok zich uit de race terug. Met vlammende woorden maandde hij zijn publiek de harde waarheid van hun land onder ogen te zien en op te staan voor hun land.

Eenvandaag bespreekt het laatste nieuws met schrijver en Amerikakenner Leon de Winter Hij is in Tampa op de Republikeinse conventie.

De Republikeinse conventie