Je Kamercarrière beginnen op de rokende puinhopen van wat over is van een sociaal-democratische partij. Hoe doe je dat? EenVandaag volgt de enige twee nieuwkomers van de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer: journalist Kirsten van den Hul en vakbondsman Gijs van Dijk. 

De PvdA haalde bij de laatste verkiezingen slechts negen zetels. Veel bekende en ervaren politici zitten nu thuis, veel medewerkers moeten worden ontslagen en de partij moet ondanks die omstandigheden zich proberen zichtbaar te maken . 

Bovendien is Khadija Arib verkozen tot voorzitter van de Tweede Kamer, en zijn vier andere collega’s nog demissionair bewindspersoon, die vooralsnog geen tijd hebben voor het Kamerwerk.

Het is voor de enige twee nieuwelingen voor de partij geen makkelijke opgave, maar ze blijven desondanks optimistisch gestemd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.