Trump-aanhangers zeggen het al langer: de media zijn fan van Hillary. Michael Goodwin van The New York Post is het met hen eens. In een veel gedeeld artikel noemt hij als voorbeeld het debat van afgelopen maandag.

De debatleider stelde Hillary geen enkele wedervraag om haar standpunt beter uit te leggen en haalde geen uitspraken van haar uit het verleden aan, terwijl hij dat bij Trump constant deed. Hij was duidelijk op de hand van Hillary. Net als de meeste andere media en journalisten. Die riepen allemaal Hillary als winnaar van het debat uit, terwijl in online polls de kijkers nu juist Trump als winnaar aanwezen.

En volgens Goodwin is dit gevaarlijk, gevaarlijk voor Hillary. Hij haalt een mail aan die hij van een lezer kreeg. Die schrijft: ‘Mijn stem voor Trump is gedeeltelijk voor Trump, maar voor een even groot deel een protest tegen Hillary en de mediamanipulatie’.

Volgens Goodwin kan juist dít sentiment ervoor zorgen dat Trump hoger gaat scoren en dat dit uiteindelijk Clinton de kop kan kosten.