Het is een leven van vrijheid en avontuur, met een gekke caravan of een bakfiets en een paar lekkere gerechten rij je van festival naar festival Dit droombeeld sprak de laatste jaren zoveel mensen aan dat het aantal foodtrucks explosief is gegroeid. 

Festivals krijgen honderden aanmeldingen terwijl ze maar enkele tientallen foodtrucks kwijt kunnen. Honderden hamburgerverkopers en pannenkoekenbakkers proberen een plek te bemachtigen op de grote festivals, de concurrentie is moordend. 

Kaf van het koren gescheiden?

Toch denken de meeste foodtruckondernemers er niet over om te stoppen. Ze zijn gewend geraakt aan de vrijheid en als het weer een beetje meezit kunnen ze er redelijk van leven. Ze moeten wel steeds beter oppassen met welke festivals ze in zee gaan. Het aanbod in festivals wordt ook steeds groter, maar ze zijn lang niet allemaal betrouwbaar. Sommige festivals hanteren hoge marges of laten de ondernemers lang op hun geld wachten. 

Zowel organisatoren als foodtruckondernemers verwachten dat de grootste piek in populariteit voorbij is en dat het kaf nu wel van het koren is gescheiden. Ondernemers die hun zaken op orde hebben en die bijvoorbeeld hun wagenpark hebben uitgebreid hebben de concurrentieslag overleefd. Maar er zijn dit jaar ook veel ondernemers gestopt die te weinig verdienden aan hun droom. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.