Eind dit jaar worden op de Tweede Maasvlakte twee gloednieuwe containerterminals in gebruik genomen. De kranen behoren tot de modernste ter wereld en komen qua hoogte in de buurt van de Erasmusbrug. 

De grotendeels automatische terminals moeten de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven voor de komende decennia veilig stellen.

Lede ogen

Het is een ontwikkeling die havenarbeiders met lede ogen aanschouwen. Ze zien het havenvak veranderen, en overbodig worden. Vakbond FNV vreest verlies van honderden banen en wil dat de ingebruikname van de nieuwe terminals wordt uitgesteld.

En ook ECT, nu nog eigenaar van de grootste terminal in de haven, is bang dat reders massaal naar de nieuwe terminals verhuizen. Volgens de FNV en ECT verbreekt het Havenbedrijf Rotterdam afspraken dat er extra lading zou bij komen, om ‘verdringing’  in de haven te voorkomen. ECT claimt zelfs 1 miljard euro schade bij het Havenbedrijf. 

Onrust

EenVandaag peilt de de onrust in de Rotterdamse haven en spreekt met havenarbeiders, ECT-topman Jan Westerhoud, FNV-bestuurder Niek Stam en Joyce Bliek, hoofd containers bij het Havenbedrijf Rotterdam.