Hij was een 'ouwe toffe jongen', geboren in een keldertje in Amsterdam, de stad waaraan hij zijn hart verloor. Johannes Hendricus van Musscher, alias Johnny Jordaan, overleed vandaag precies 25 jaar geleden. De vertolker van het levenslied kende vele successen, maar ook grote tegenslagen.

Hij maakte de wijk de Jordaan groot met liedjes als 'Bij ons in de Jordaan' en 'Geef mij naar Amsterdam', maar worstelde met zijn homoseksualiteit in een tijd waarin dit niet geaccepteerd was.

In Amsterdam leeft hij nog altijd voort: zijn borstbeeld siert het Johnny Jordaanplein, in het centrum aan de Elandsgracht. Verslaggever Laura Kors reisde af naar Amsterdam en bezocht het graf van Johnny Jordaan met de organisator van het Jordaan festival, Jan de Bie. 

Ook een gesprek met Frank Ketelaar, die samen met Kees Prins de serie 'Bij ons in de Jordaan' schreef, en een bezoek aan café 't mannetje met Eddy Hoorenman, een accordeonist die nog samen met Johnny op het podium heeft gestaan. Wie was volgens hen Johnny Jordaan en hoe leeft hij voort in de Jordaan?