Er waren een aantal bizarre gezondheidstrends in 2017, zoals het eten van houtskool en abrikozenpitten, en 2018 belooft niet veel goeds. We beginnen het jaar met: 'raw water'. Er zijn mensen die geloven dat je van kraanwater allerlei klachten kunnen krijgen. Fluor, chloor, resten van medicijnen zoals de pil, allemaal gevaarlijke zaken die aanwezig kunnen zijn in kraanwater, aldus de mensen achter 'raw water'.

Dat zogeheten rauwe water is ongefilterd bronwater, onbehandeld en niet gesteriliseerd. Mukhande Singh, oprichter van Live Water,  een bedrijf in Los Angeles, heeft een bedrijf opgericht dat rauw water uit zelfontdekte natuurlijk bronnen verkoopt. Je betaalt er wel een klein fortuin voor. Een glazen bol met daarin 1 liter raw water kost maar liefst 27 dollar, meldt The Independent.

Mukhande Singh vertelt in video’s die lustig gedeeld worden op sociale media dat kraanwater feitelijk toiletwater met chloor en medicijnen is. Het is een ‘mind control drug’, zegt hij. Een ander bedrijf, 'Zero Mass Water' heeft inmiddels 24 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, ze installeren apparaten in huis waarmee de mensen over rauw water in huis kunnen beschikken.