Artiesten die bekogeld worden met bier: het is een groot probleem als we artiestenmanagers mogen geloven. 

Zij stellen het wangedrag aan de kaak naar aanleiding van een incident afgelopen weekend in een feesttent in ’s Gravenland waar DJ Dave Roelvink een bierdouche kreeg. Die ging vervolgens uit z’n plaat:

Hij heeft er nu weer excuses voor aangeboden omdat hij bij zijn scheldpartij het woord kanker gebruikte. “Dit was ik niet”, zegt hij nu.

Excuses of niet, in Friesland zijn ze er wel klaar mee. De Paradiso Bar in het Friese Kollum heeft de boeking voor november geannuleerd. “We hebben hem vorig jaar hier ook al gehad”, zegt Johnny de Vries van de Paradiso Var in de Leeuwarder Courant. “En toen gebeurde er iets vergelijkbaars. Er landde een biertje op zijn cd-speler, die er toen even mee ophield. Dave zei toen dat wie een hekel aan hem had, naar het podium moest komen om hem een klap op zijn bek te geven. Nou, dan moet je net hier zijn. Toen stonden er meteen vijf man in de rij. Dan heb je het even druk, als beveiliging.” Om zulke situaties nu te voorkomen is nu dus maar van de boeking afgezien.