Ze waren er al in allerlei smaken: datingsites. En nu is er ook eentje speciaal voor medisch personeel: Date de Dokter. 

In EenVandaag een gesprek met initiatiefnemer Paul de Vries, zelf al jaren gelukkig getrouwd met Annemarie, ook werkzaam in de zorg. “In de media is recent veel aandacht gegeven aan datingsites met nepprofielen. Zo kun je jezelf dus bijvoorbeeld voordoen als hersenchirurg of F16-piloot terwijl je eigenlijk leraar bent, WOZ-taxateur of machinist.” De mensen die zich willen aanmelden bij Date the Doctor moeten zich verifiëren aan de hand van het BIG-register. “Zodoende kunnen wij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid garanderen dat iemand daadwerkelijk is wie hij of zij zegt te zijn.”

Na hopelijk veel medisch personeel hoopt De Vries straks ook andere mensen met dezelfde opleiding en hetzelfde werk een handje helpen met hun geluk, want binnenkort begint hij ook een datingsite voor notarissen. Maar hoe zit het dan met de professor die verliefd werd op zijn bloemenverkoopster, de lady en haar tuinman, en de gouvernante die nog lang en gelukkig leefde met haar kapitein?

Zijn relaties tussen gelijkgestemden echt geluksbestendiger dan die van tegenpolen? EenVandaag spreekt hierover met datingdeskundige Tosca Sel, auteur van de boeken ‘Daten is meten’ en ‘Daten voor herintreders op de liefdesmarkt’. Ook biedt zij hulp aan mensen met levensvragen in de rubriek ‘Lieve Tosca’. Ook spreken we met notarissen Siegrid Jansen en Eric Greup, al jarenlang gelukkig met elkaar, in zaken én de liefde. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.