Daniël (19) stemt op de SP:

Na jaren van onzekerheid en crisis vind ik dat het tijd is voor een sociale weg uit deze crisis. Op een sociale manier, zodat de mensen die geen schuld hebben aan de crisis niet de dupe worden. Ik vind het een plicht om de lasten eerlijk te verdelen.

Langstudeerboete en stufi

Als student vind ik het belangrijk hoe een partij omgaat met het onderwijs en vooral met de studiefinanciering en de ‘langstudeerboete’. Ik vind dat iedereen recht heeft op goed, betaalbaar onderwijs, waarbij ze aanspraak kunnen maken op studiefinanciering. De langstudeerboete vind ik belachelijk, omdat je hiermee veel studenten pakt die buiten hun schuld om langer over hun studie doen (bijv. vanwege ziekte).

Daarom stem ik SP. De SP komt op voor iedereen en staat er voor om, met nieuw vertrouwen, samen de lasten te verdelen waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten zullen dragen.

Tegen marktwerking in de zorg

Mijn grootste motivatie om op de SP te stemmen is echter de houding van de partij ten opzichte van de zorg. Tijdens mijn stages heb ik gemerkt welke effecten de marktwerking en de bezuinigingen in de zorg op de werkvloer hebben, terwijl directies elk jaar hun bonussen kunnen opstrijken.

Ik stem oprecht SP en hoop dat alle mensen die staan voor een sociaal en menswaardig Nederland, dit nieuwe vertrouwen omarmen en op 12 september eveneens SP stemmen.

BEN JE TUSSEN DE 12 EN 24 JAAR OUD EN WIL JIJ OOK JE MENING GEVEN OVER ACTUELE ONDERWERPEN? MELD JE DAN HIER AAN VOOR HET 1V JONGERENPANEL VAN EENVANDAAG.