Vandaag gaan Syriërs naar de stembus om een nieuwe president te verkiezen. Maar de winnaar staat eigenlijk al vast: Assad zal voor de derde keer worden verkozen tot president. Tot grote frustratie van oppositieleden en Syriërs die lang onder vuur hebben gelegen van het regeringsleger. Onder wie 'Leilia', de hoofdpersoon uit de reeks 'De Dagboeken van Sarah', die op Radio EenVandaag wordt uitgezonden.

Sarah, een gevluchte Syrische die nu in Nederland woont, houdt contact met de in Homs woonachtige Layla. In de wekelijkse dagboeken vertelt Sarah met hulp van verslaggever Harm van Atteveld over het leven van Layla. Hoe ze haar vrienden verloor, wat er gebeurde rond de dood van Pater Frans en hoe groot de frustratie is dat Bashar al-Assad nu weer tot president wordt verkozen.

Vanmiddag in Radio EenVandaag het dagboek over de verkiezingen en vanavond bij TV-EenVandaag een reportage over het leven van Sarah en Leila. Hoe kijken zij naar de verkiezingen en de toekomst van Syrië? En hebben zij er nog een toekomst?

Verkiezingen 6 - ©

Verkiezingen 5 - ©

Verkiezingen Syrië 4 - ©

Verkiezingen Syrië 3 - ©

Verkiezingen Syrië 2 - ©

Verkiezingen Syrië 1 - ©