In Groningen is bouwbedrijf BAM 50 uur achter elkaar beton aan het storten. Een grote operatie die ervoor moet zorgen dat de vloer van het Groninger Forum in één keer goed gelegd wordt. Om de vier minuten komt een vrachtwagen vol beton het Groningse centrum binnenrijden.Beluister hier de tweede bijdrage over dit onderwerp:

Het Groninger Forum is een cultuurcentrum dat in 2017 opgeleverd moet worden. Het is één van de grootste projecten waar de stad de komende jaren aan werkt. Met het beton storten wordt een begin gemaakt aan het fundament van wat uiteindelijk een gebouw moet worden met tien verdiepingen.

In Radio EenVandaag vertellen bouwvakkers hoe het is om dag en nacht, af en aan beton te storten. Ook vertelt de Groningse stadskenner Beno Hofman in hoeverre het gezicht van de Groningse markt aan het veranderen is. Tot slot komt de voorzitter van de grootste studentenvereniging van Groningen, Vindicat atque Polit, aan het woord. Hun sociëteit moet plaats maken voor het grote bouwproject.