Arie Slob stopt als partijleider van de ChristenUnie (CU). Slob vindt het 'na veertien jaar topsport' tijd voor iets anders. 

'Ik denk dat de partij er klaar voor is; ik heb er hard aan gewerkt dat er mensen zijn die het over kunnen nemen', vertelt de vertrekkende partijleider.

Slob zou per 1 december willen vertrekken uit de Tweede Kamer, maar legt vandaag het fractievoorzitterschap al neer. Zijn functie wordt overgenomen door Gert-Jan Segers.

Sinds 2001 in Tweede Kamer

Slob is al lang actief in de politiek. Hij was van september 1993 tot maart 2001 lid van de gemeenteraad in Zwolle voor het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV), een van de twee partijen die opgingen in de ChristenUnie. Slob kwam in 2001 in de Tweede Kamer als opvolger van Gert Schutte.

Uiteindelijk mocht Slob twee keer aantreden als fractievoorzitter van de CU. Zo nam hij in 2007 het stokje over van André Rouvoet, die minister werd. Rouvoet keerde na de verkiezingen van 2010 terug als partijleider en werd een jaar later bij zijn vertrek opnieuw vervangen door Slob.

Slob heeft veen nieuwe baan in zijn woonplaats Zwolle. Hij gaat in 2016 aan de slag als directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO).

EenVandaag volgt Arie Slob vandaag op zijn laatste dag als fractievoorzitter.