Via een videoverbinding live naar de crematie van je huisdier kijken. Het is een wereldprimeur die deze maand van start gaat in Geldermalsen. Dierenuitvaartondernemer Peter van Praag hoopt op deze manier een einde te maken aan de onzekerheid van veel mensen. 

Ze zijn bang dat hun overleden huisdier niet netjes gecremeerd wordt, maar eindigt in de lijmfabriek. Ook al bestaat er een crematie-certificaat als bewijs, volgens de ondernemer voorziet het beeldbewijs in een groeiende behoefte. Anno 2015 is een huisdier een gezinslid, dat dezelfde emoties bij de mens kan oproepen als een kind. 

Doorgeschoten dierenliefde of niet? We vragen het aan Martin Gaus, twintig jaar geleden crematie-pionier en aan filosoof Erno Eskens. Van hem verschijnt deze week ‘een beestachtige geschiedenis van de filosofie’. Ook spreken we met Monique en Jan van Mispel over de crematie van hun hondje Binkie. 

Het dierenfilmfestival staat dit weekend ook in het teken van de band tussen mens en dier, die in de afgelopen eeuwen innig veranderd is.