In de jeugdinrichting Den Engh worden zwakbegaafde criminele jongens door heropvoeding en scholing teruggebracht op het rechte pad. Daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen. Zo is directeur Jonker overgeplaatst naar een andere positie. Justitie wil dat de kliniek een normale jeugdinrichting wordt.

Officieel krijgt directeur Jonker een hoge adviesfunctie maar feitelijk wordt er op de inrichting een interim manager aangesteld. Vier andere directieleden zijn met verlof gestuurd. Directeur Jonker ligt al tijden overhoop met het Ministerie van Justitie. Volgens Jonker is de door hem verzonnen heropvoedingsmethode zeer succesvol. Het ministerie bestrijd dat. Justitieminister Donner wil dat Den Engh een normale jeugdinrichting wordt. Jonker heeft altijd gepleit voor een experimentele status. De directeur kreeg onlangs de sympathie van de Tweede Kamer en alles leek erop dat Jonker zijn onorthodoxe behandelmethode kon voortzetten. Nu grijpt Justitie dus toch in.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.