Geld vragen voor het dragen van een kind van een ander is in Nederland verboden. Toch vragen negen van de tien vrouwen die zich aanbieden als draagmoeder - vaak via internet - om een flinke som geld, zegt ervaringsdeskundige Benjamin Gielissen. Twee EenVandaag-verslaggevers gingen undercover en doken in de wereld van het draagmoederschap.

Baby Donna werd in 2006 door haar draagmoeder voor meer geld verkocht aan een Nederlands echtpaar terwijl ze was beloofd aan een Belgisch echtpaar. Heel Nederland, inclusief de Raad van de Kinderbescherming, jeugdzorg, de rechterlijke macht en de politie, stond destijds op haar achterste benen en schreeuwde om aanpassing van de wet. Nu, vijf jaar later, is er echter nog niets veranderd.

Volgens hoogleraar adoptie René Hoksbergen moet er een internationaal verdrag komen waarin betere wetgeving komt om commercieel draagmoederschap aan te pakken.

Wij vroegen de leden van het EenVandaag Opiniepanel wat zij vinden van draagmoederschap en wat hun mening is over het betalen voor het verlenen van deze dienst.