In het Belgische Oudenburg vermoordden twee mannen een 47-jarige vrouw voor de ogen van haar kinderen. Reden zou zijn dat de vrouw de relatie met een van de twee mannen zou hebben verbroken omdat ‘het niet klikte’ met zijn stiefkinderen. De ex-vriend was een bekende clown, in 2011 bekroond tot ‘Beste clown van de Benelux’, zo melden Belgische media. Zijn handlanger was jodelaar van beroep.

Het tweetal drong het huis binnen en hield het gezin urenlang gegijzeld. Tijdens de gijzeling zaten ze urenlang vastgebonden op de bovenverdieping. De kinderen van 12, 15 en 17 jaar moesten toekijken hoe hun moeder met een mes werd vermoord. De volgende dag belden de daders zelf met een deurwaarder met het verzoek ‘een ambulance’ mee te nemen. Na het telefoontje gingen ze er beiden vandoor. De vader van de kinderen reageerde geschokt: “Het is te gruwelijk - zeker voor mijn kinderen. Alle aandacht en zorg gaan nu naar hen.”

Uitgezonden via Facebook

De clown dook op het dak van een 13 verdiepingen tellend flatgebouw in het nabijgelegen Bredene en speelde daar een urenlang spel met de politie, waarbij hij zwaaide met een wapen en in de lucht schoot. Na enkele uren gooide hij zijn wapen van het flatgebouw en werd overmeesterd door de politie. De gebeurtenis op het dak zou hij volgens Belgische media hebben uitgezonden via Facebook.

Zijn mededader werd later in Gent gearresteerd. Voor zijn arrestatie plaatste ook hij verschillende posts op sociale media. Op de Facebookpagina van 'Het Laatste Nieuws' zou hij "Shit man, kan ‘t nog altijd niet geloven", en “In shock. No words. Don’t know what to say or to do... I think I need some rest.” hebben gepost.

De twee mannen waren al jaren bekenden en deden mee in tal van talentenjachten en tv-programma’s zoals 'Belgium’s got talent’. De clown trad hierbij op als manager van de jodelaar.