Door aanhoudende terreurdreiging ligt Brussel vandaag plat, de bevolking probeert er wat van te maken, maar dat is niet eenvoudig.  

Gezinnen moeten zoeken naar opvang voor de kinderen, want crèches en kinderopvang zijn vaak dicht. Veel bedrijven die in Brussel gevestigd zijn adviseren hun werknemers om thuis te werken omdat het lastig is om de stad te bereiken, de metro rijdt ook vandaag niet. 

EenVandaag spreekt met de burgemeester van deelgemeente Vilvoorde Hans Bontes. Hij staat de hele dag verontruste burgers te woord, van gezinnen die de kinderen thuis houden tot een oudere dame die wil weten of ze nog wel veilig naar de supermarkt kan. 

Ook een gesprek met Farouk Ozgünes, misdaadjournalist van de Belgische omroep VTM. Hij vertelt over de ontruiming van VTM gisteren en geeft zijn visie op de aanhoudende terreurdreiging in Brussel. 

In Radio EenVandaag praten we met onze verslaggever Jildou van Opzeeland die vandaag in het afgesloten Brussel rondrijdt. Ook te gast is de voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, Adriana van Dooijeweert. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.