Hij is woedend en voelt zich in de steek gelaten. Engin Zengin krijgt in augustus te horen dat zijn broer Kemal is vermoord. Middenin de nacht voor zijn huis doorzeefd en ter plekke overleden. Nog geen drie maanden later stopt de politie het onderzoek. Er is geen arrestatie verricht. De politie heeft simpelweg te weinig mensen om de zaak verder te onderzoeken.

De familie Zengin woont in het Limburgse Blerick. Enkele dagen geleden is er opnieuw een liquidatie. Deze keer is het de 22-jarige Ömer die op klaarlichte dag wordt doorzeefd. Het zorgt meteen voor onrust in de wijk. Bewoners hebben geen vertrouwen meer in de politie.

Het is voor Engin (36) de druppel. “Ik durfde niet te praten, maar vind dat ik nu moet.” Hij vindt het onbegrijpelijk dat de politie een moordonderzoek tijdelijk stopt vanwege capaciteitsproblemen. “Ze geven een verkeerd signaal af. Eigenlijk zeggen ze: doe maar wat je wilt. Wij doen toch niks. We zien wat er daarna is gebeurd hier in Blerick.”

Het onderzoek naar de moord op Kemal is niet het enige grote onderzoek dat gepauzeerd is. Alleen al in Limburg zijn vier onderzoeken naar zware misdrijven gestopt vanwege capaciteitsproblemen.

update
clock 08-11-2017 01:00

Reactie politie Limburg:

“Dit zijn afwegingen die we ook liever niet zouden maken. We snappen de frustratie bij de nabestaanden maar kunnen op dit moment helaas niet anders. Elke week bepalen we waar we onze capaciteit het beste kunnen inzetten. We hopen snel weer verder te kunnen met dit onderzoek.”

Het hele verhaal van Engin Zengin zie je vanavond in onze televisie uitzending. Verslaggever Tom van ’t Einde was na de tweede liquidatie ook al in Blerick en maakte er toen deze reportage:

Woede, frustratie en onrust in Blerick