Van de week deed hij het even niet meer, misschien wel de bekendste vuurtoren van het land: de Brandaris op Terschelling. Meteen werd er getwitterd over 'het gezicht van de Brandaris, Nicolette van Berkel'. Van Berkel, Nautisch Verkeersleider op de Brandaris en altijd in de media als het gaat over storm, hoog water, vuurtorens en scheepvaart, was namelijk even niet meer op Radio of TV geweest. 'Is ze er even niet meer gaat het meteen mis,' was de veelgehoorde boodschap.

Er kwam alleen een serieus en onverwacht antwoord van Van Berkel. Ze twitterde namelijk het volgende: "Ik hoop dat Rijkswaterstaat mij mijn leven weer teruggeeft in 2018. Dat ik, nadat ik om een veilige werkomgeving, zonder pesten en verbale agressie op de Brandaris vroeg, niet meer op mijn eigen werk mag komen, is verschrikkelijk."

Nicolette vertelt dat ze vreselijk door collega’s is gepest, met haar uiterlijk, dat ze als mooie blonde vrouw haar plek moest kennen, dat ze anderen de aandacht in de media niet gunde. "Jij met je je hoge hakken en blonde haren, je zet ons voor schut", kreeg ze te horen. "Dat ik interviews voor vrouwenblaadjes mocht doen, maar bladen met inhoud aan de mannelijke collega’s moest overlaten."

Op Twitter werd veel gereageerd op deze tweet, en inmiddels schreef ook de Leeuwarder Courant een flink artikel over de kwestie. De hashtag #bringbacknicolette is inmiddels trending.

Rijkswaterstaat, de werkgever van Nicolette reageert summier: "Op de vuurtoren Brandaris op Terschelling is sprake van een geschil op de werkvloer. Er wordt onderzoek naar gedaan. In verband met privacy van betrokkenen verder geen mededelingen", stelt woordvoerder Jaap Folkerts in de Leeuwarder Courant. De reactie verbaast Nicolette Van Berkel. Ze zegt op haar beurt:  "Ik vroeg om hulp omdat ik werd gepest op de werkvloer. Nu spreekt Rijkswaterstaat van een conflict."