In een brief aan zijn slachtoffers en hun ouders vraagt de voormalige zwemleraar Benno L. vergeving en biedt hij zijn excuses aan. L. werd in 2009 veroordeeld wegens misbruik van tientallen zwakbegaafde kinderen. Ook biedt hij hen aan met hem te corresponderen en hen 'in de gelegenheid stellen mij persoonlijk te ontmoeten om nog eventuele onbeantwoorde vragen te stellen'. EenVandaag wist met Omroep Brabant  de hand op de brief te leggen.

Gisteren publiceerde EenVandaag een andere brief, waarin L. aangaf dat een 'volwassen man van kinderen behoort af te blijven'. De brief van gisteren was geschreven aan de Stichting Stop Kinderporno & Abuse. De brief van vandaag is expliciet gericht aan zijn slachtoffers en hun ouders. 

Geen ongewenste ontmoeting

L. zegt zijn slachtoffers 'met deze brief niet ongerust te willen maken, maar juist (..) laten weten dat ik geen enkele activiteit richting jullie zal ondernemen en er zeker alles aan zal doen om een ongewenste ontmoeting met jullie te vermijden cq te voorkomen. (..) Mijn streven is juist naar het buitenland te vertrekken als justitie mij daar toestemming voor geeft'

In de brief legt L. uit dat 'door diverse omstandigheden in zijn jeugd (..) dingen niet zo zijn gelopen als ik heb gewenst'. L. geeft hierbij aan dat hij dit niet als excuus wil gebruiken, maar wil dit op verzoek wel nader toelichten aan de ouders van zijn slachtoffers. 

Verdiende straf

Ook geeft L. aan dat hij zijn straf heeft verdiend. ''Het is mijn eigen schuld en ik heb de straf dan ook verdiend'. De oorzaak van zijn daden komt volgens L. omdat hij als ADHD'er op zoek was naar spanningen. 'Omdat ik in de laatste jaren door diverse privé-omstandigheden veel minder in de gelegenheid was gezonde spanningen te zoeken, heb ik mijn spanningen gezocht in mijn werkomgeving. Mijn geweten is met de tijd verzwakt en na het dodelijke ongeval van mijn kleinzoon ben ik helemaal uit de bocht gevlogen'. 

Ontmoeten slachtoffers

L. vraagt zijn slachtoffers en hun ouders om vergeving 'maar begrijp het ook wanneer jullie daar niet aan toe zijn'. Hij biedt hen aan, als ze er behoefte aan hebben, hem te schrijven, of hem zelfs te ontmoeten 'De slachtoffers en/of ouders die daar behoefte aan hebben, wil ik in de gelegenheid stellen mij persoonlijk te ontmoeten om nog eventueel onbeantwoorde vragen te stellen'.

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.