De revoluties in Tunesië, Egypte en Libië zijn de afgelopen maanden volop in het nieuws, maar ook inwoners van Jemen demonstreren al weken tegen het regime van hun zittende president Ali Abdulla Saleh. In de hoofdstad van Jemen Sanaa komen vandaag honderdduizenden voor- en tegenstanders van het regime bijeen om te demonstreren. De demonstranten tegen het regime van de president hopen dat Saleh aftreedt en hebben vandaag omgedoopt tot 'dag van vertrek'.

Jemenitische functionarissen melden dat Saleh op dit moment aan het onderhandelen is over het tijdstip en de voorwaarden van zijn aftreden. Vanavond in EenVandaag aandacht voor de laatste ontwikkelingen in Jemen.

Afgelopen vrijdag liep het uit de hand toen knokploegen en agenten loyaal aan Saleh 52 mensen dood schoten tijdens een demonstratie. President Saleh bood vorige week zelf al aan af te te treden, maar de oppositie vond dat het te laat was en namen enkel genoegen met een onmiddellijk vertrek. De president dreigde met een bloedige burgeroorlog indien de betogers hun eisen niet naast ze neer zouden leggen.

Breekt de Arabische lente ook door in Jemen?