In de jaren ‘90 verkocht boyband 'Caught In The Act' vijftien miljoen albums en singles. Sinds twee jaar is de band weer bij elkaar, maar voor bandlid Eloy de Jong is nu alles anders dan de eerste jaren. Destijds moest hij nog geheim houden dat hij homo was, maar nu is hij daar juist heel open over.

Via een optreden in een Duitse soap werd de band ineens beroemd bij de Oosterburen. Met hordes gillende meisjes als gevolg. Dat leidde tot lastige momenten. "Onze manager zei ooit: ik ben zo blij dat er in onze band geen nichten zitten. Dat wordt dan echt een geheim dat je met je meedraagt."

De band kwam twee jaar geleden weer bij elkaar tijdens Oud en Nieuw in Berlijn, met een live comeback recht voor de Brandenburger Tor. “Eigenlijk zijn we vroeger vergeten te genieten van wat we meemaakten. Dat halen we nu in.“  Naast zijn comeback met Caught In The Act, is Eloy ook een nieuwe weg ingeslagen: die van schlagerzanger. Een enorm populair genre in Duitsland.

Coming out

De Jong vertelt over zijn familie, waar homoseksualiteit eigenlijk altijd 'een issue' was. "Van kleins af aan is erin geramd dat ik me anders voor moest doen dan ik was. Mijn eigen vader heeft het nooit kunnen accepteren." 

Na zijn coming out veranderde uiteindelijk alles, en nu in zijn 'tweede carrière' kan Eloy wel zichzelf zijn. "Tegenwoordig word ik op straat aangesproken door mensen die zeggen dat ze dankzij mij hun ouders hebben durven vertellen dat ze homo zijn. Wat dat betreft heb ik mijn steentje wel bijgedragen." De Jong heeft één grote wens: "Laat het geen thema meer zijn."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.