Komende zondag treft de nummer twee van de eredivisie, PEC Zwolle, in eigen huis koploper PSV. Iedereen in Zwolle die de club een warm hart toedraagt kijkt reikhalzend uit naar dit duel. Ook de 45-jarige Frank Maatman. Alleen zal hij niets zien: Frank is namelijk blind.

De wedstrijd in de top van de Nederlandse eredivisie is uitverkocht, maar Frank Maatman heeft een vaste plek op de blindentribune. Via een draadloze headset volgt hij samen met enkele andere blinde en slechtziende supporters tot in detail de wedstrijd via twee speciaal aanwezige commentatoren.  

Frank Maatman lijdt aan de ziekte ‘retinitis pigmentos’. Het gezichtsvermogen van patiënten met deze oogziekte gaat geleidelijk achteruit tot uiteindelijk volledige blindheid is opgetreden. Het begon bij Frank op zijn achtste en nu ziet hij nog slechts vage contrastbeelden.

Zijn clubliefde voor PEC bleef door zijn ziekte onbeantwoord. Maar een twittergesprek over een blindentribune in het Zwolse stadion die eigenlijk achteloos ontstond,  werd door de club gezien en opgepakt.