In de zomer werd de Amerikaanse staat Louisiana opgeschrikt door politiegeweld en schietpartijen. In Baton Rouge schoot de politie de zwarte mannen Alton Sterling en Eric Harris dood. 

Beide schietpartijen leidden tot grootscheepse protesten van de zwarte gemeenschap, ondersteund door de landelijk bekende organisatie Black Lives Matter. De sfeer werd grimmiger en in juli dit jaar sloeg de vlam in de pan: er ontstonden rellen in Baton Rouge en er werd geschoten op de politie. Drie agenten lieten het leven, agent Nick Tullier raakte zwaargewond.

Ook de stad Charlotte in North Carolina was afgelopen week het toneel van geweld nadat een zwarte man door politiegeweld om het leven kwam. Het negenjarig meisje Zianna Oliphant werd wereldnieuws na haar speech aan het stadsbestuur van Charlotte waar ze in tranen uitbarstte:

In EenVandaag het verhaal van Eric Harris en Nick Tullier. We spreken met beide families over de grimmige sfeer in Baton Rouge. Nog iedere week wordt er een wake gehouden ter nagedachtenis van Eric Harris. Voor de vader van agent Nick Tullier telt alleen het leven van zijn zoon. Iedere dag zit hij naast zijn bed op de intensive care en bidt hij dat zijn zoon herstelt.